Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Perşembe, 28 Mart 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok
Ivır Zıvır

BAŞLIK: Star Wars izleyecekler için "Kim kimdir" rehberi

Star Wars izleyecekler için "Kim kimdir" rehberi 8 yıl 3 ay önce #806

  • Rymorea
  • Rymorea Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Elite Member
  • Gönderiler: 162
  • Teşekkür Sayısı: 45
  • Başarı: 4
Star Wars izleyecekler için "Kim kimdir" rehberi

Star Wars, öyle bir seri ki, üç kuşak izleyiciyi, konu itibariyle de üç kuşakta sarmalıyor. Sürekli duyduğumuz isimler Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi ve Darth Vader... Ama bununla bitmiyor ki, yan karakterlerin yanı sıra, kim kimin oğlu, kim kimin dedesi, kim kimin kızı, kim kimin anası, hocası, yoldaşı, kardeşi... İpin ucunu bir kaçırırsanız, toparlaması gerçekten zor.


Yukarıdaki bir nevi aile ağacını andıran şemayı aklınıza kazıyın çünkü ilk 6 filmlik seri, temel olarak bu ekip üzerinden dönen bir senaryoyu işliyor. Darth Vader yani Anakin Skywalker'ın hayat hikayesi sayısı yüzlerle ifade edilebilecek karakterler yığınını ortaya çıkartıyor. İşin kafa karıştırıcı olanı ise serinin 1970'lerde çıkan ilk üçlemesi aslında dördüncü, beşinci ve altıncı filmlere denk geliyor. 2000'lerde karşımıza çıkan ikinci üçleme ise bizi 1970'lerde çekilen hikayenin öncesine taşıyor.

Şimdi kısa kısa geçelim kim kimdir diye:

Yoda:

Serinin en uzun soluklu karakterlerinden birisi. 900 yaşına kadar yaşayan üstat, 800 yıl boyunca Jedi şövalyelerini yetiştirmiştir. Bilinen en büyük Jedi üstadı olan Yoda, aynı zamanda ışın kılıcını kullanma konusunda da gelmiş geçmiş en önemli isimdir. Öngörüleriyle de Cumhuriyet’e yol veren Yoda, bir Jedi şovalyesi olması için yetiştirilen Anakin Skywalker’ın geleceğindeki karanlık yönü gören ama onu bu karanlıktan kurtaramayan bir bilge kişilik.

Obi-Wan Kenobi:

Ustası, efsanevi Jedi şovalyelerinden olan Qui-Gon Jinn’in ölümünün ardından Jedi ustası olan Kenobi, Anakin Skywalker’ın eğitimini üstlenmiş, onu usta bir Jedi olarak yetiştirmiştir. Ancak Anakin Skywalker karanlık tarafa geçip Darth Vader'a dönüşünce, onu engellemek isteyen en önemli karakter olarak karşısına çıkmış ve Darth Vader'ın oğlu olan Luke Skywalker'ı babasına karşı isyan ateşini yakması için ikna etmiştir.

Anakin Skywalker / Darth Vader:

Hikâyenin üçüncü bölümünde ‘gücün karanlık tarafı’na geçerek Darth Vader adını alan Anakin, serinin ilk üç bölümünün sonunda yıllarca yaptığı zalimliklere bir son vererek oğlu Luke'un yanında saf tutsa da ölmüş ve serinin yine son filminin son sahnesinde iyilerin tarafında bir ruhani güç olarak yüzünü göstermiştir. Eşi Kraliçe Padme Amidala, çocukları ise Luke ve Leia.

Kraliçe Padme Amidala:

Padme Amidala, işgale uğrayan Naboo gezegeninin kraliçesi ve Anakin Skywalker'ın biricik aşkıdır. Ancak Anakin'in karanlık tarafı seçmesi ona hayal kırıklığı ve sonunda ölümü getirir.

Luke Skywalker:

Stormtrooper olmak için biraz kısa olduğu için deyim yerindeyse "askere alınmayan" Luke Skywalker, akıl hocası Obi Wan Kenobi ve Yoda'dan ders aldı ve İmparatorluğa karşı geldi. Babasının Anakin Skywalker yani Darth Vader olduğunu bu mücadelesi sırasında öğrendi. Darth Vader'ın Ölüm Yıldızı'nı yok etti ve galaksinin kahramanlarından biri oldu. Bir Jedi şovalyesine dönüştü ve efsaneler arasında yerini aldı.

Prenses Leia:

Annesi Padme Amidala'nın izinden giden ve tam bir bağımsızlık savaşçısı olan Prenses Leia, Organa ailesinin himayesinde büyüyor ve Darth Vader'a karşı direnişin kahramanlarından Han Solo ile hayatını birleştiriyor.

Han Solo:

Efsanevi uzay gemisi Millennium Falcon ve tüylü yardımcısı Chewbacca ile bütün bir galaksiyi gezen, kaçakçılık yapan Han Solo yolu Luke ve Leia ile kesişince bir kahramana dönüştü ve Darth Vader'a karşı isyan edenler arasında en şöhretli isimlerden biri oldu. Han Solo, sonrasında Prenses Leia ile hayatını bilreştirdi.

İlk 6 film bu karakterler üzerinden gelişen bir senaryoyu önümüze koymuştu. Elbette bunların yanında hikayeye doğrudan etki eden başka güçlü karakterler de bulunuyordu ancak Star Wars galaksisinde kim kimdir sorularının tüm cevapları bu karakterler üzerinden gidilerek verilebiliyor.

Bir tarafta Sith'ler:

Darth Sidious'un izinden gelen bir kötülük tohumu yayıyor. Darth Maul, Count Douku, İmparator Palpatin ve General Grievous gibi isimler seriye doğrudan etki ediyorlar. Jango Fett, Boba Fett gibi isimler de serinin dikkat çeken bir diğer karanlık taraf figürü olarak görülebilir.

Diğer taraftda Jedi'ler:

Mace Windu, Qui-Gon Jinn gibi efsnavi şovalyeler ve onların açtığı yoldan ilerleyen Direniş'e yardım eden Lando Calrissian gibi karakterler var.

Droidler:

Ayrı bir başlık da Skywalker ailesine hizmet eden sadık Droidler; R2-D2 ve C-3PO için açmak gerekir.

Peki Star Wars 7'de hangi karakterler karşımıza çıkacak ve bunlar kim? Sinema tarihi açısından çok önemli bir olaya şahitlik edeceğimiz kesin çünkü ilk defa bir serinin yıldızları neredeyse 30 yıllık bir aradan sonra hikayenin devamında karşımıza çıkacak! Serinin 2000'lerde çekilen bölümlerinde yer almayan Luke, Leia ve Han solo gibi karakterleri yaşlanmış halleriyle görme şansımız olacak ve bu gerçekten heyecan verici. Şimdi bakalım başka kimleri göreceğiz bu yeni serinin ilk filminde;

Rey:

Jakku adlı bir çöl gezegeninde karşımıza çıkan Rey, şu ana kadar anlattığımız karakterlerden tamammen bağımsız duruyor. Şimdilik... Galaksiyi saran kötü güçlere karşı yeniden açılacak isyan ateşinin en büyük savunucularından biri olması beklenen Rey'in aslında kim olduğunu serinin ilerleyen filmlerinde öğrenebiliriz. Şu an için kendi hikayesi olan bağımsız bir karakter görünümünde.

Finn:

Bir diğer yeni karakter olan Finn, bir Stormtrooper'dan bir Jedi'ye dönüşeceği izlenimi veriyor. Şimdiye kadar herhangi bir karakterle organik bağı görülmeyen Finn'in bir ihtimal, Lando Calrissian ile bağlarının çıkması serinin ilerleyen bölümlerinde yanıtını bulacak bir tartışma konusu olarak forumlarda dile getiriliyor.

Kylo Ren:

Darth Vader'i kaçıran nesil için yeni nesil Sith Zalımı olacak olan Kylo Ren, aslında bir Sith savaşçısı değil. Yine yeni filmde karşımıza çıkacak olan Snoke adlı bir karakterin kuklası olması bekleniyor. Sith olmayı kafasına takmış olan Ren'in seride kaç film boyunca ana kötü karakter olarak kalacağı henüz belli değil.

Poe:

Yine geçmişinde herhangi bir şekilde Star Wars karakterleriyle bağı bulunmayan bir karakter. Hakkında bilinen Direniş'in çok önemli savaşçılarından biri olması ve pilotluk konusunda Luke Skywalker'ın eline su ve bilimum sıvıyı dökecek kalibrede olması.

Kaptan Phasma:

Stormtrooper ordusunun başında göreceğimiz gümüş zırhlı bu karakterin "The First Order" olarak karşımıza çıkacak yeni şer odağının gözü kara bir neferi, bir fedaisi olması bekleniyor.

BB-8:

R2-D2 ile haşırneşir olmamış kuşaklar için seriyi sevdirecek yeni nesil şirin droidimiz BB-8, kendine has karakteriyle ve sevimliliğiyle muhtemelen yeni serinin tüm filmlerinde yer alacak.

Luke Skywalker:

Serinin 1970'lerde çekilen dört, beş ve altıncı bölümlerinin yıldızı olarak karşımıza çıkan Luke'un hikayesini yukarıda yazmıştık. Luke bu yeni serinin ilk filminde içine kapanmış ve Jedi olmaktan uzaklaşmış bir karakter olarak karşımıza çıkacak. Yaşlanan Luke, kendisi ya da bir başkasının babası Darth Vader gibi kötü yola sapmasından endişe eder bir halde karşımızda olacak.

Leia:

Leia'nın konumu ve duruşu, kimin annesi olduğu vs. açıkçası yeni filmi izleyenler için spoilerdan öte bir açıklama olabilir. O yüzden oturun keyifle izleyin deriz...

Han Solo:

Han Solo yaşlanmasına rağmen karakterinden hiçbir şey kaybetmemiş oluşuyla yeni Star Wars izleyicileri için 70'lerdeki serinin tadını sürdürecek özel bir karakter olacak. Finn ve Rey karakteriyle yakın ilişkide olacak olan Solo'nun, Leia ile ilişkileri de merakla bekleniyor.

Chewbacca:

Sinema tarihinin en tüylü ve en sadık yancısı olan Chewbacca, bu filmde de Han Solo'nun yanından bir an olsun ayrılmayacak.

C-3PO:

Canımız ciğerimiz sarı robotumuz, Skywalker ailesinin sakar ve geveze hizmetkarı bu filmde de bizi çok güldürecek.

R2-D2:

Star Wars galaksisinin en iş bitirici ve sempatik droidi R2-D2 bu filmde de yeteneklerini sergiliyor olacak.

Snoke:

Star Wars'ın yeni kötülük simsarı Snoke, yaydığı kötülükle The First Order hareketine yön verecek bir nevi dini lider konumunda olacak. Muhtemelen zalimlikleriyle bize sinir krizleri geçirtmesi muhtemel olan Snoke karakterinin aynı zamanda şeytani zekası ön plana çıkacak.


Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Vinmar, Dossun, enginabi
Sayfa oluşturma zamanı: 0.403 saniye

Kara Liste

Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

Üyelik Şartları

Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın