Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Salı, 16 Nisan 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok

BAŞLIK: MMO Gold Sellers

MMO Gold Sellers 8 yıl 10 ay önce #500

  • Vinmar
  • Vinmar Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Administrator
  • Gönderiler: 99
  • Teşekkür Sayısı: 79
  • Başarı: 8
MMO'larda gerçek para ile oyun kredisi satılması neredeyse bir veba gibi birçok mmo oyununa yayılmıştır. Gerçek para ile oyun parasını gold seller denilen kişilerden alanlar bilmeden ve/veya bilerek hem oyuna hemde kendilerine zarar vermektedir. Bir kaç maddede bu zararları açıklamaya çalışacağım.

Bir çok gold seller paranızı çalmak için oradadır,
Her nekadar hemen teslim, garanti filan diye yazsalarda bir çok gold seller ödemeyi yaptıkdan sonra kayıplara karışır "Unutmayın ki bu kişiler neredeyse bütün mmo'larda yasak olan ve önlemek için uğraştıkları sistemleri geçebilmektedir."

Kredi Kartı ve/veya Ödeme Yapılan Ortamın İfşası
Ödeme işleminizi yaptıkdan sonra; kredi kartı, pay pall vb. bilgilerin tamiyle ödemeyi yaptığınız gold seller'ın eline geçme ihtimali vardır. Kısacası sizin haperiniz olmadan devamlı para çekebilirler.

Bilgisayırınızın Güvenliğinin Açığa Çıkması
Gold Seller'ların oyun içi paraları toplamak için birçok yöntem kullanmaktadırlar, bunların en yaygını çalıntı hesaplardır. Bilgisayırınızda yeterli güvenlik önlemi yok ise (kimi zaman güvenlik önlemleride işe yaramaz) web sitesine girdiğiniz anda dahi, arka planda çalışan zararlı bir yazılım bilgisayarınıza yüklenebilir ve bilgisayırınızda bastığınız her tuşu, internet verisini, bilgisayarınızda bulunan kimlik bilgilerine kadar ulaşılabilir ve bir gün login olduğunuzda ya kendinizi soyulmuş ya da oyun firması tarafından şüpheli durum arz ettiğinden hesabınızın dondurulduğunu görürsünüz. Kimi aşırı durumlarda kimlik hırsızlığına da neden olabilir (Bütün kişisel bilgilerinizin çalınması ve sizden habersiz kullanılması)

Gold Seller'lar Oyunu İnciltir
MMO oyunların ekonomisi gerçek dünya ekonomisine benzerlik gösterir hatta araştırırsanız, bir çok ekonomi iktisat vb. branş öğrenci ve uzmanların yapmış olduğu araştırmalar da vardır. Velhasıl oyunun içine ne kadar çok sanal para enjekte ederseniz, sanal eşyaların fiyatları o kadar artar, enflasyon canavarı :dry:
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.355 saniye

Kara Liste

Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

Üyelik Şartları

Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın