Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Cuma, 29 Mart 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok

BAŞLIK: Dread Palace Veteran Mode

Dread Palace Veteran Mode 5 yıl 1 ay önce #1323

  • Arkunil
  • Arkunil Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Administrator
  • Gönderiler: 6
  • Teşekkür Sayısı: 10
  • Başarı: 2
Dread Palace Veteran Mode
Loot Listesi:
  • Bestia - Earpiece
  • Tyrans - Relic
  • Calphayrus - Boots
  • Raptus - Legs
  • Dread Council - Mainhand
Bosslar
Bestia: 2.05m HP

1. Aşama
Bu aşamada Bastia'a aggro almaz, sadece addlere saldırılmalı.Tentacle-lar bu aşamada öncelikli çünkü 2. aşamaya geçildiğinde hâla alanda Tentacle varsa raid üyelerinden bazıları ölür.
a) Dread Tentacle
Rastgele birini (kırmızı metin ile duyurulur) hedefleryerek spit adında bir skill atar.Cast süresi 8 saniyedir ve bu süre içinde interrupt edilmelidir.Önce tentaclelar öldürülürse interrupt etmekle uğraşılmaz.
b) Dread larva
~6.5k hasar veren Expectorate adında alan skilli atarlar.Tentaclelardan sonra öldürülmelidirler.
c) Dread Monster
Birbirlerine yaklaşırlarsa Enrage olmuş gibi buff alırlar.Bu yüzden birbirlerinden ve 3. aşamada Bestia'dan da uzak olacak şekilde kesilmelidir.

2. Aşama
Bestia aşağı iner ve canı %50 oluncaya kadar bu aşama devam eder.Gathering Forces skillini cast edip 3. aşama başlar.

  • Tanklarda debuff stacklanır ve genellikle 4 stackta bir değişmelidir.Bazen tankların 8 stack almasına izin verilir. Eğer üstünüzde bu debuff 5 stacktan fazla varsa, Bestia size Dread Strike skillini kullandığında ciddi hasar alırsınız.
  • Rastgele birinine Combusting Seed adında skill atılır.Bu kişinin altında kırmızı alan çıkar ve o kişiyle birlikte hareket eder. Alanın içindekilere 18k hasar verdiğinden bu kişi diğerlerinden uzağa gitmelidir. Altında alan olan bu kişinin defansif skill kullanması veya üzerine Force Armor atılması önerilir. Healerlar bu kişiyi üzerindeki debuffdan farkedebilir.
  • Rastgele birinin/birilerinin altında Dread Pool adında kırmızı havuz açılır. Bu havuzun içinde durur yada içinden gecerseniz her vuruştan ~12k hasar alırsınız. Normalde havuzun farkedilmesi zor değildir fakat Combusting Seed skili üzerinizdeyken farketmek zor olabiliyor. Zamanında farkedilmez ise iki skillin hasarı birleşince sizi öldürebilir.
3. Aşama
Bu aşama birinci ve ikinci aşamanın birleşimidir. Bestia 2. aşamadaki skillerini kullanmaya devam eder ve "My pets are legion! Behold!" dediğinde 1. aşamadaki addler gelir. Diğer aşamadaki taktiklere ek olarak Dread Monsterlar hem birbirlerinden hem de Bastiadan uzakta kesilmelidir.

Tyrans: 2.92m HP

Mekanikler
1. Thundering Blast, Tyrans'ın ana saldırısıdır. Onu, diğer oyunculardan uzak tutmak zorundasın ki bu saldırıyı yaptığında, saldırı sadece ön tarafa olduğundan kimseye zarar veremez. Thundering Blast saldırısı oyunculara ~ 20k - 25k hasar verebilir.
2. Simplification, tankın ve rastgele 2 oyuncunun üzerine arka arkaya 3 kırmızı daire atar. Bu daireler yavaş yavaş küçülür ve oyuncunun üzerinde durduğu karoyu yok eder. Alan önce ana tanka atılır ve bu sırada tank swap yapılmalı ki Main tank alanı bırakabilsin.Tanklar ve mDPSler Simplification mekaniğini Tyrans'ın durduğu karoya bırakmalı, Heallerlar ve rDPSler ise bunları yanlara (giriş ve girişin tam karşısı) bırakmalıdırlar.Düşen oyuncu, sadece düşme hasarı alır ve eğer ölmez ise ortada bulunan piramite tıklayarak geri dönebilir.
3. Inferno, genellikle simplification sonra gelen ve rastgele 3-4 kişinin üzerine yerleştirilen kırmızı bir debufftır. Bu debuff bittiğinde, oyuncunun konumuna kırmızı bir ateş konur.Mutlaka kaçılması gerekilir.Üzerinde inferno debuffı bulunanlar ateşi, diğer oyuncuları engellemeyecek bir yere bırakması yeterli.Inferno'dan çıkan yangın sadece 10 saniye sürüyor.
4. Affliction, rastgele 2 kişiye atılmış yeşil bir DoT temizlenemez ve her 3 saniyede 5.5k hasar verir. Sağlığı düşük birini öldürebilir.
Konumlanma
Simplification ve Inferno mekaniğinde rahat edebilmek için grup savaşa sol taraftan başlar ve yavaşça sağa doğru (saat yönünde) ilerler.

Calphayus: 1.71m HP

Başlamadan önce takım; her grupta tank, healer, 2 DPS olacak şekilde mavi ve turuncu olarak iki gruba ayrılmalıdır.
1. Aşama
  • Calphayus önüne Inevitability adında geriye fırlatan ve debuff bırakan konik atak atar. Calphayus üzerinde debuff olan kişiye tekrar vurursa anında ölür. Bu yüzden tank bossun arkasını gruba çevirmeli ve Inevitabilityden sonra tank swap yapılmalıdır.
  • Distorted Perceptions skillinde rastgele, bir oyuncunun altında büyük kırmızı daire
  • çıkar. Alan oyunculara saniyede ~3k hasar veren ve hareketi yavaşlatan Dot bırakır. Bu yüzden alan, diğer oyunculardan uzağa bırakılmalıdır.
2. Aşama

Calphayus'un canı %80 olduğunda hasar almaz ve geçmişi temsil eden mavi, geleceği temsil eden turuncu portal açar. Her grup kendi portalının içine girmelidir.
Turuncu Grup
Bu alanda bir boss ve Dread Defiler adında addler vardır. Öncelikle addlar Mass Affliction skillin cast etmeyi bitirmeden (15 saniye) öldürülmesi gerekiyor. Odadaki amaç 5 farklı bölgede bölgnin birinde çıkan Dark Growth bulmak ve mavi takıma yerini söylemektir, sakın saldırmayın.
Not:Odada bulunan Calphayus'un canı %20 olunca hasar alamaz ve hasar vermez.
Mavi Grup
Mavi grup odanın arkasına geçip "Seed of Knowledge" gelen add gruplarından 75 saniye boyunca korunmalıdır.Bu süre zarfında turuncu grup Dark Growth nerde doğduğunu söyleyecek. Ardından bir kişi tohumu söylenilen yere götürülüp koymalıdır.Eğer Seed of Knowledge hasar alırsa heal atılabilir.
3. Aşama
2. aşama bittiğinde tekrar %80 canla bırakılan Calphayus’un yanına geri dönülür. 1. aşamadaki taktikler geçerli olmak üzere Calphayus’un canı %50 oluncaya kadar aşama devam eder.
4. Aşama
Calphayus’un canı %50 olunca 2. Aşamadaki gibi mavi ve turuncu portal açılır. Bu sefer 2. aşamada mavi portala giden grup turuncuya, turuncu portala giden grup maviye gitmelidir.
Turuncu (Gelecek) Grup
Calphayus, Focus Crystal’ i kesmek için 4 çeşmeden birine atladığında mavi gruba hangi çeşme ve kristal olduğu söylenmelidir ve bu sırada Calphayus kesilmeye çalışılmalıdır.
Not: Kristalin konumunu belirtmek için tahtın arkası 12 olacak şekilde, saat sistemi kullanmak en kolay yöntemdir.
Mavi grup doğru kristali imha etmişse, Calphayus tekrar hasar alabilecek. Hasara bağışıklık kazanma süresi 30 saniyedir.
Mavi (Geçmiş) Grup
Turuncu grubun söylediği kristal bulunmalı ve imha edilmelidir.
Odada bulunan Calphayus’ un sizi rahatsız etmemesi için canını %20’ye indirmeniz yeterlidir.
Not: Bu aşamayı bitirmek için bu mekanik 2 kere daha yapılmalıdır.
5. Aşama
3. aşamanın aynısıdır. Calphayus’ un canı %20’ye düşürülmelidir.
6. Aşama
Yine iki adet portal açılır. Bu sefer mavi portala bir tank yada healer gider, geri kalanlar turuncu portala gider.
Mavi (Geçmiş) Grup
Odaya gitmek için, içeri girecek kişi tahtın arkasında bulunan Seed of Knowledge piramidini alıp girişe taşımalıdır. Bunu yaparken hasar alacak ve hareket hızı yavaşlayacaktır. Bu etkiyi kaldıracak herhangi bir şey yapılmamalıdır aksi taktirde Seed of Knowledge kaybolur.
Taşıyıcı portaldan çıktığında tohumu tahtın çevresinde bulunan sunaklardan birine bırakmalı. Bu turuncu (gelecek) odasında aynı yere sarı daire yerleştirecek. Zaman kazanmak için koyulan yeri turuncu takıma söylemelisiniz.
Not: Portalda iki Seed of Knowledge var ama aynı kişi ikinci Seed of Knowledge’ı taşıyamaz.

Turuncu (Gelecek) Grup
Seed of Knowledge sunağın üzerine koyulmadığı sürece Calphayus hasar alamaz ama saldırabilir. Seed of Knowledge yerleştirildikten sonra oluşan sarı alana Calphayus'u sürükleyin, bu Calphayus'un guardını indirir ve yaklaşık 10 saniye boyunca ona zarar vermenizi sağlar.
Not: Kullanılabilecek iki Seed of Knowledge olduğundan toplam 20 saniyeniz var. İyi değerlendirin.

Raptus: 3.3m HP
Raptus’la girilen küçük bir mücadeleden sonra, dairesel bir platforma ışınlanacaksınız. Tanklar, Raptus’un alan saldırılarından ve platformdan düşmeyi önlememk için platformun ortasında tutmalıdırlar.
Mekanikler
  • Deadly Slash 2 saniye cast süresi olan ve konik alan içinde kalanları geriye fırlatır.
  • Rising Slash saldırısı tankı havaya fırlatacak, bu sırada tank swap yapılmalıdır. Eğer Tank platformun kenarında olursa aşağıya düşebilir.
  • Force Execution bu saldırı çok gerçekleşmez fakat temel olarak Raptus merkez olmak üzere daire şeklinde içinde duran herkesi öldüren alan saldırısı yapar. Cast süresi 3 saniye olduğu için kaçmak için gerekli zaman var.
  • Swirling Circle rastgele birine atılan bu daireye sahip kişi gruptan uzaklaşmalıdır. Daire, içinde bulunan herkesi platformun arkasında bulunan köprüye ışınlar. Köprüde bir sürü boşluklar vardır ama gezinmesi kolaydır. Köprüdeki oyuncular biran önce platforma geri dönmelidir.
Büyük platforma gönderildikten hemen sonra, Raptus bağışıklık kazanacak. Bu sırada oyuncular sınıflarına (Yeşil- Healer; Mor – Tank; Kırmızı- Dps) göre doğru renk kristaline tıklamalıdır.
Raptus canı %75 ve %50 civarında, bir oyuncuya doğrudan meydan okur ve platformdaki 6 portaldan 3ü açılır. Meydan okunan oyuncu Raptus’u kitelamalıdır (hasar almadan etrafta gezinmeli) ve hayatta kalmalıdır. Diğer oyuncular kendi rengindeki portala girer ve buradaki mücadeleyi 1 dakika içinde bitirmelidir.
Yeşil Portal (healer): İçeride bulunan npcyi hayatta tutmalıdırlar.
Mor Portal (tank): hayatta kalmalı.
Kırmızı Portal (dps): İçerdeki mobu öldürmeli.

Not: Portallarda başarısız olmak sadece işleri zorlaştırır.
Her iki portal aşamasını da bitirdikten sonra Raptusu öldürmeye yoğunlaşabilirsiniz.
Dread Council
1. Aşama
Önce Bestia aktif olur, ardından Calphayus, Raptus ve nihayet Tyrans gelir. Her birinin ayrı yetenekleri vardır ve saldırının onlarla başa çıkmak için ayrılması gerekecek.
Bestia - Main-tank tanklamalı ve tankın üsütnde biriken debuff 3-4 stack olduğunda tank swap yapılmalıdır. Diğer Dread Masterlardan uzak tutulmalıdır.
Calphayus – Offtank tanklamalı ve Bestia'da stack birikince tank swap yapılmalıdır.
Raptus - yüksek hareketliliğe sahip bir rDPS onu kitelamalıdır.
Tyrans – Tanklamaya veya kitemaya gerek yoktur. Tyrans ~% 55hp'ye ulaştığında 2 rDPS Bestia’ ya saldırmaya başlamalıdır.
Mekanikler
Bestia
  • Force Push sizi odanın diğer tarafına atar. Bu yüzden odanın ortasına itilecek şekilde yada odanın ortasında durun.
  • Debufflar stacklenir bu yüzden 3-4 stack yada 2 force pushtan sonra tank swap yapılmaıdır.
  • Calphayus
    • Dışından gelen hasarı yansıtan kalkan atar. Bu yüzden kalkanın içinden vurulmalıdır.
    • Düzenli olarak yere turuncu daire atar. İçinde duran oyuncu daha az heal alır. İçinde duran herhangi Dread Master daha az hasar alır.
  • Raptus
    • Deadly Slash önüne ölümcül geriye sıçratan atak verir. Alandan kaçılması gerekir.
    • Bir oyuncuya döner ve kovalar bir kasırga saldırısı var. Kırmızı dairenin dışında kalın yoksa çok büyük hasar alırsınız.
  • Tyrans
    • Periyodik olarak 4 kişiye Death Markı atılır. Her mark'ın farklı bir ikonu ve farklı bir süresi vardır. Zamanında cleanse edilmezse oyuncuya vurur. Süresi kısadan uzuna doğru kurukafa, ceset, kafa ve mumyadır.
  • Thundering Blast alanda olan herkesi vuran patlama cast eder. Bestia’ dan buff alınmazsa ~10k hasar verir.
  • Rastgele oyuncuları çeker. Bestia yada Calphayus’la uğraşan oyuncular için can sıkıcıdır.

  • 2. Aşama

    2. aşamada, Styrak ve Brontes'in hayalet formu geri dönecek. Bir oyuncunun Brontes'in tahtına gitmesi, portaldan geçmesi ve tahtının üstündeki kristalle etkileşime girmesi gerekecektir. Tanklardan birinin Styrak için de aynısını yapması gerekir.
    Styrak ve Brontes birlikte tutulursa DPS aynı anda ikisine birden atak verebilir. Diğer Dread Master'larının her biri Weakened adlı süreli bir buff alır. Bu buff süresi dolduğunda, aşağı inip kavgaya girecekler. Bu olursa ve Brontes ve / veya Styrak hala hayatta kalırsa, çok kötü bir zaman geçireceksiniz.
    Styrak hızlı bir şekilde ölmeli çünkü hasar verimini artıran buff stacklar. Styrak öldükten sonra Brontes'i% 20 Hp'ye getirin ve girişten uzak durun. Brontes, her zaman ilk girişte Overcharged Beam saldırısını gerçekleştirecek. Bu ışın, vurulduğunda tek atar.


    3. Aşama

    3. aşama, Bestia’ nın tanklar üzerine stack biriktirmesi dışında 1. Aşamaya çok benziyor. Stack birikmediği için tank swape gerek yok. İki DPS, Tyrans ve Raptus’un tahtının üzerine gitmeli ve kristallerini almalı. Aldıkları buff, belirli bossların üzerlerine yapışmasını sağlar.

    Ayrıca, bu aşamada DPS’lerde 1. aşamaya göre düzenleme yapılır. Calphayrus’un DPS’i Tyrans’a, Tyran’ın DPS’si Bestia’ya, Raptus’un DPS’si aynı kalmaya devam eder. Calphayrus, % 30 HP'ye veya altına geldiğinde Dark Empowerment cast eder ve bitirdiğinde wipe olur. Çünkü 4. aşamaya geçseniz bile, bu yeteneği kullanmaya devam edecektir.

    Önce Bestia'yı ~% 20-25'e getirin ardından Calphayrus hariç diğer herkesi aynı Hp %’desine getirin (Calphayrus %30'un üzerinde kalmalıdır). Ardından Dread Master'lardan birini % 15 Hp’ye getirin ve 4. Aşama başlatın.

    4. Aşama

    4. Aşama, dört Dread Master'ının hepsinin holocron etrafında toplanacağı ve buff stackleri artıkça daha çok hasar verdiği, soft enrage aşamasıdır. En son öldürmeniz gereken Calphayrus hariç, her Dread Masterın HPsi oldukça düşük olmalıdır. DPS'inizi aynı anda bir Dread Master'a odaklayın.

    Healerlar zorlanırsa, tanklar bu aşamada hiçbir şey tanklanmadığından DPSleri canlı tutmaya odaklanabilir.


    ***Konu hazırlanırken kaynak olarak Dulfy kullanılmıştır. Emekleri için çok teşekkür ederiz..
    Son Düzenleme: 5 yıl 1 ay önce yazan Arkunil.
    Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
    Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Alchar, Quagemy, Snoozy
    Sayfa oluşturma zamanı: 0.395 saniye

    Kara Liste

    Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

    Üyelik Şartları

    Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın