Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Cuma, 29 Mart 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok

BAŞLIK: 10x Stack Dreadtooth

10x Stack Dreadtooth 5 yıl 1 ay önce #1315

  • Snoozy
  • Snoozy Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • New Member
  • Gönderiler: 5
  • Teşekkür Sayısı: 5
  • Başarı: 0
Merhabalar, yapılması planlanan Entity Run'ın ilk ayağı olan 10x stack Dreadtooth için bir rehber hazırlamak istedim. Yabancı kaynaklardan ve izlediğim videolardan elimden geldiğince anlaşılabilir bir rehber olmasını umuyorum.

Dreadtooth 10x Stack:

Genel Bilgi:

Section X'te bulunan Dreadtooth, kesildikten 30 dakika sonra yeniden doğar. Her kesildiğinde 1 adet "Corrupted Mask" ve 1 adet "Essence" verir. Bu essence'ları Dreadtooth'a uygulayıp stack'ini arttırırız.
1-2 stack'li Dreadtooth 8 kişi, 3-4 stack'li Dreadtooth 16 kişiyle kesilebilir. 5 stack'ten sonra Dreadtooth "Frenzied" adlı bir buff'a kavuşur ve 24 kişi ile kesilebilir. 10 stack'te ise buna ek olarak "Nightmarish" buff'ına kavuşur ve TFB'de gizli boss olarak bulunan "Dreadfull Entity"i ortaya çıkarabilmemizi sağlayan "Dreadful Amulet" eşyasını drop olarak almamızı sağlar. 24 kişi kesilmesi elzemdir.
Dreadtooth kesilmeye başlanmadan önce, bütün takımın Dreadtooth'a yakın şekilde bulunması gerekmektedir. Çevresinde bulunanlar "Drouk Hunter" adında bir buff'a sahip olurlar ve bu buff'a sahip olmayanlar anında ölür.

Mekanikler:

1) Genel Teknik

10 Stack Dreadtooth'un, yüksek AoE hasarından ve swap ihtiyacından dolayı 2 tank ve 8 healer ile kesilmesi önerilmektedir. Healer'lardan 6'sının sage&sorc olması AoE heal yeteneğinden dolayı tercih edilir.
Tank kendi sırtını duvara verip Dreadtooth'un yüzünün takıma dönmemesini sağlamalıdır. Takımın geri kalan üyeleri hiçbir şekilde Dreadtooth'un önüne geçmemelidir.

2) Tank'a Yönelik Hasar ve Yetenekler:

Sonic Paralysis:
Dreadtooth'un %75 canı kaldıktan sonra kullandığı görülmektedir. 5 saniye cast süresi vardır. Tank'a hasar verir ve stun'lar. Tank bu aşamada sırtını duvara verdiğinden emin olmalıdır çünkü skill stun'lamadan önce geriye fırlatır. Main Tank bu aşamada knockback olduktan sonra, ikinci Tank Dreadtooth'u taunt'lamalıdır. Dreadtooth mümkün oldukça grubun geri kalanına dönmemelidir.

Rock Heave:
Genelde Sonic Paralysis skill'inden sonra kullanılır. Kırmızı bir alan açılır, daha sonra bu alana kaya fırlatır. Alandan kaçılabilir. 5 stack ve üzerindeki Dreadtooth'larda bu skill için castbar gözükmemektedir. Bu yüzden kırmızı alan iyi takip edilmelidir.

Fazlar:
Dreadtooth 2 faza sahiptir.

1. Faz(%100-%50):
Rock Toss: Genelde RDPS'ler üzerine fırlatır. Hasar ve cleanse edilebilir DoT (Bleeding) bırakır. Bu yüzden RPDS'lerin hasarı sadece kendileri alması açısından takımdan biraz ayrı bir konumda bulunması tavsiye edilir.

Smash: Grup üyelerini havaya fırlatan bir AoE skill'idir. Castbar'ı yoktur. Skill ardından AoE heal kullanılmalıdır.

2.Faz (%50-%0):

Bu faz Shriek -> Electrified -> Ground Spike -> Shriek döngüsünde ilerler.

Shriek: Smash'in 2.fazdaki yerini alır. Smash'e göre daha fazla hasar vurur. 6 saniye sürer, saniye başına 3k hasar verir. 30 saniyede bir kendini tekrar eder. AoE heal için grup üyeleri birbirine yakın durmalıdır. Hasarı azaltmak için defansif cooldown'lar kullanılabilir.


Electrified: Shriek'in hemen ardından gelen ve Dreadtooth'a buff veren bir skill'dir. 9 saniye sürer. Bu süre zarfında Dreadtooth bütün hasarları reflect eder. Bu yüzden, bütün DPS'ler buff'ın geçmesini beklemelidir.



Ground Spike: Elemental ve Kinetic olmak üzere ikiye ayrılır. Kinetic Ground Spike kırmızı bir alan açar. Alan içinde kalana yüksek hasar verir. Ayrıca bıraktığı "Bleeding DoT" cleanse edilmediği her saniye 500 hasar vurmaya devam eder.



Elemental Ground Spike ise Rock Toss'un gelişmiş halidir. Rastgele grup üyesine vurur. Kinetic'e göre daha az hasar vurmasına rağmen, Bleeding DoT bırakır ve cleanse edilmelidir.


Yukarıda yazılanlar okunduktan sonra izlenmesinde de fayda görüyorum.


Not: Rehber için faydalandığım Dulfy'e çok teşekkürler. İlgili site için tıklayabilirsiniz.
Son Düzenleme: 5 yıl 1 ay önce yazan Snoozy.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Alchar, Quagemy
Sayfa oluşturma zamanı: 0.404 saniye

Kara Liste

Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

Üyelik Şartları

Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın