Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Cumartesi, 20 Nisan 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok

BAŞLIK: Dreadful Entity (TFB Gizli Boss)

Dreadful Entity (TFB Gizli Boss) 5 yıl 2 ay önce #1316

  • Snoozy
  • Snoozy Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • New Member
  • Gönderiler: 5
  • Teşekkür Sayısı: 5
  • Başarı: 0
Merhabalar, Entitiy Run 2. ayağı olan Dreadful Entity rehber konusuyla karşınızdayım. Elimden geldiği kadarıyla boss'un nasıl kesilmesi gerektiğini anlatacağım.

Genel Bilgi:

"Terror From Beyond" operasyonunda gizli bir boss olarak karşımıza çıkan Dreadful Entitiy, 16 kişilik HM grubuyla kesilebilir. Kesildikten sonra gruba "Dread Slayer" title'ı verir.
Bu boss'u ortaya çıkarabilmek için 10x stack Dreadtooth kesilmeli ve içinden çıkan "Dreadful Amulet" boss'un bulunduğu bölgede aktif edilmelidir.
Dreadful Entitiy raid'ine başlamadan önce "Corrupted Mask" giydiğinize emin olmalısınız, aksi halde "Dread Touch" yeteneği sizi anında öldürür!

Boss nasıl ortaya çıkarılır?

Dreadful Entitiy, TFB'deki köprünün sol altında bulunan mağarada gizlenmektedir. Mağaraya yaklaştığınızda ekrana kırmızı renkte bir uyarı mesajı gelir. Tekrar hatırlatmakta fayda var, maskelerin takılı olduğundan emin olunmalıdır.



Dreadful Amulet'e sahip olan oyuncu mağaraya girip Amulet'i aktifleştirmelidir. Daha sonra Dreadful Entity ortaya çıkacak ve başka oyuncular tarafından mağara dışına çekilmedikçe Amulet sahibi stun yemiş bir vaziyette duracaktır.

10x stack Dreadtooth ile kıyaslandığında Dreadful Entity çok daha kolay bir boss'tur. 2 tank, 4 healer ve 10 DPS gerekmektedir.

Nasıl Kesilmeli?

Boss uzun bir yol boyunca kite'lanarak kesilmelidir. Entity'nin AoE yeteneğinden dolayı Melee DPS'ler RDPS'lere göre biraz daha fazla hasar alabilir. Bu yüzden, mağara dışına çıkarılana ve köşeye çekilene kadar engage yapılmaması önerilir.



Buff'lar ve Debuff'lar:

Enrage zamanı bilinmeyen boss (olmama ihtimali yüksek), ortalama olarak 9-10 dakika içinde kesilebilmektedir. 2 adet buff'a sahiptir:

Ancient Wrath: Kırmızı çemberle gösterilen buff'tır. Her stack boss'un vurduğu hasarı %5 arttırır. 0'dan başlar.
Ancient Slumber: Beyaz çemberle gösterilen buff'tır. Her stack boss'un aldığı hasarı %10 azaltır. 8'den başlar ve geriye doğru sayar. Yani, zaman geçtikçe boss daha çok hasar vermeye fakat daha çok hasar almaya başlar. Boss her "Dreadful Awakening" cast edişinde stack'ler 1 artar ve azalır.

Tank "Lingering Shock" adında bir debuff alır. 30 saniye süren bu debuff her stack'te "Shock" yeteneğinden %2 fazla hasar alınmasına yol açar. Her 6 stack'te tank'ların swap edilmesi önerilir.



Boss'un Sahip Olduğu Yetenekler:

Dreadful Pulse: 10 metre civarına AoE knockback yapar. 4-7k arası hasar vurur (Hasar her "Ancient Wrath" stack'inde artar).
Dread Touch: 35-40 metre civarına gruptan birini hedef alan knockback yeteneğidir. 5-7k arası hasar vurur. Bir kez bu yeteneğe maruz kalmış oyuncu "Dread Touched" debuff'ı kazanır ve 1-2 dakika kadar bu yeteneğe tekrar maruz kalmaz. Boss bu yeteneği threat sahibi tank üzerinde kullanmaz.
Dreadful Void: Boss'un ortaya çıkardığı orb'lar'ın AoE hasarıdır. Her seferinde 1.5k civarı hasar vurur.
Shock: Tank'a doğrudan uyguladığı hasar yeteneğidir.

Strateji:

Genel olarak kite üzerine kuruludur. Yere her orb düştüğünde hareket edilmelidir. Tüm oyuncular boss'un önünde bulunmalıdır, böylelikle geride kalmış orb'lardan hasar almamış olursunuz.
Tank'lardan birinin "Lingering Shock" stack'i 6 olunca swap yapılmalıdır.
AoE Heal yeteneği olan healer'lar (2 adet olması önerilir) gruba odaklanmalıdır. Diğer iki healer'in önceliği tank'lar olmalıdır.

Video izlemekte fayda var:


Not: Emeklerinden dolayı Dulfy'e teşekkürler. Kaynak site için tıklayabilirsiniz.
Son Düzenleme: 5 yıl 2 ay önce yazan Snoozy.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Alchar, Quagemy, Arkunil
Sayfa oluşturma zamanı: 0.364 saniye

Kara Liste

Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

Üyelik Şartları

Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın