Giriş Kayıt

Giriş

TrForce

Guardians of the Light ve Colossus guildlerimizde sizleride aramızda görmek isteriz.
Guildlerimize katılmak için Darth Malgus Server'ında bulunmanız ve sitemize üye olmanız yeterlidir.

Enson Forum Yazıları

  • Görüntülenecek mesaj yok

Günün Programı

Cuma, 19 Nisan 2024
No events today

Gelecek Program

Entinlik Yok

BAŞLIK: Role Play Hakkında

Role Play Hakkında 5 yıl 2 ay önce #1312

  • Commannder
  • Commannder Kullanıcısının Avatarı
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Administrator
  • Gönderiler: 17
  • Teşekkür Sayısı: 17
  • Başarı: 1
Loncamızın beş basit kuralı vardır. Bu kurallar sizin ve başkalarının RP yaparken daha iyi bir ortam sağlamak için varlar.
Role Play için daha detaylı bilgileri buradan bulabilirsiniz. Fakat unutmayın ki üye olmanız gerekiyor RP için.

Kurallar ve yorumlaması:.

1. Lonca sohbetini Türkçe kullanımına uygun ve temiz tutun.
2. İyi RP için görgü kurallarına önem ver.
3. Star Wars evreni bilgisi içinde kalın.
4. RP'ye uygun bir şekilde girin ve çıkın.
5. RP'de gereksiz ışın kılıcı kullanımı yok.

Detaylar:

1. Lonca sohbetini Türkçe kullanımına uygun ve temiz tutun.

Lonca sohbeti oyuncuların birbirleri ile iletişimi için kullanılan bir kaynaktır. Gerek RP için gerek ise genel konular için hiç bir şekilde kaba, argo, hakaret edici, küfürlü, dilenme, para isteme(rp dışı) gibi saçma ve delice olan, dini ve politik tartışma (tabi ki rp içi evrene uygun olması hariç) yazışmaları istemiyoruz. Yaşanan anlaşmazlıklarda ara buluculuk için ve bu tür konular olursa da ekran görüntüsü ile yöneticilere başvurmanızı istiyoruz. Ayrıca RP yapan karakterlere whisper üzerinden ileti göndermek RP yapan oyuncunun o an için yaptığı Role Play bozulabilir.

2. İyi bir RP için görgü kurallarına önem ver.
RP yapılırken konuşmalara dalmayın ve söz atıflarında bulunmayın, başkalarının RP'sini mahvetmeyin.
Örneğin, Tython'daki Jedi Tapınağı (eğitim odasının dışında ve eğitim haricinde) içinde ışın kılıçlarının açılması, özel skill (guard atma, heal atma vb. gibi) yeteneklerinin kullanılması uygun değildir. Ayrıca RP esnasında karakterler arasında gezinmek de hoş olmayacaktır. RP de hiç bir şekilde Companion ve NPC'lerin yeri yoktur.
Sürekli koşmaktan kaçının, koşmak yerine yürüyüş yapın ( yürüyüş için / simgesine basın). Koşmak çoğu RP'de oldukça doğal görünmüyor. Tabii ki, koşman için bir sebep varsa koşmalısın. İnsanları yakalamak için biraz hızlı koşmak faydalı olabilir. "Sprint" skili pasif olmalı.
RP oturumlarında eğer izlemek istersen, biraz mesafeden yap.
Özel dersler; RP içi sınıfınıza uygun eğitimlere katılabilirsiniz (Jedi eğitimlerine sadece Jedi sınıfında olanlar katılabilir.) Bu eğitimler forum üzerinden haberlerde duyurulacaktır sizlere bunun için formu takip etmeniz sizin için önemli. Oluşturduğunuz RP karakterinizin sınıfı dışında başka derslere katılmanız mümkün değildir.
Gezegenler arası geçişleri kendinizce yapmayın örneğin; bir Cumhuriyet askeri eğitimleri süresince 2. bir emir gelmedikçe Ord Mantell gezegeninden çıkış yapmamalıdır, aynı şekilde bir youngling Tython'dan çıkması RP dışı bir davranış olacaktır.
Araç kullanımı kapalı alanda yapmayın, kimse evine araç veya binek ile girmez.

3. Star Wars evreni bilgisi içinde kalın.
Star Wars evreni RP'mizin kalbinde. Herkesin kendi hikayesi, karakter geçmişi ve fikirleri vardır fakat bu hikayeler RP'ye nasıl uygun olur. Bunun için biraz da olsa Star Wars evreni hakkında bilgiye sahip olmak gerekir, evren hakkında bilginiz çok az ise ona göre hikayenizi oluşturmalısınız ve temelden başlayıp bir çok konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer ki çok şey biliyorsanız evren hakkında yine hikayenizi ona göre oluşturun böylelikle farklı konum ve rollerde bulunabilirsiniz. Evren hakkında bilgi olmadan bir Jedi Ustası veya Senatör olmak inanın hiç kolay değil. Bilginiz yok ise olanlara lütfen saygı gösterin. Legends bilgiler bizim için geçerlidir.

Jedi sınıfı RP yapacaklar Jedi Koduna bağlı kalmalıdır.

Jedi Kodu

Duygu yoktur, huzur vardır.

Cehalet yoktur, bilgi vardır.

Hırs yoktur, sükunet vardır.

Karmaşa yoktur, uyum vardır.

Ölüm yoktur, güç vardır.


Jedi yolunun reddedilmesi; Bir üye Jedi öğretilerini reddederse, karakter olarak uyarılır. Bu devam ederse, muhtemelen Jedi konseyinden uzaklaştırılmak zorunda kalacaklardır ve hatta loncadan ve forumdan atılıp engellenecektir. RP gereği farklılık olabilir fakat bu demek değil ki RP yeni başlamış birinin hemen karanlık tarafa geçeceği anlamına gelmez. RP Jedi Düzeni üzerine yapılmaktadır ilerleyen sürede değişiklikler tabi ki olabilir.
Görünüş; Kostümler karakterinize özgün olmalı, oyun içi özellik ile birden fazla kostüm seçeneği bulundurulabilir, böylelikle bulunduğunuz gezegenin iklimine uygun giyinebilirsiniz. Eğer bir Jedi iseniz o şekilde giyinmelisiniz.
Lightsaber kristalleri; Bazı ışın kılıcı kristalleri RP'ye çok uygundur, bazıları ise uygun değildir, net bilgiler için >>>buraya tıklayın<<<
Seyahat; Başlangıç yapan RP karakterleri gösterilen alan dışına çıkmamalıdır. Örneğin bir youngling için Jedi Tapınağı, tapınağın avlusu, yakınındaki göl ve Kalikori köyü yanı sıra belli alanlarca kısıtlanır. Bu sadece RP karakterde geçerlidir. Tabii ki RP dışındayken tüm galaksiyi gezmek için özgürsünüz.

4. RP'ye uygun bir şekilde girin ve çıkın.
RP'den çıkarken aniden çıkış yapmayın, çevrenizdekilerle selamlaşıp vedalaştıktan sonra yürümeye başlayın, gözden kayboluncaya kadar veya kendinize ait bir odaya girinceye kadar devam edin ve akabinde çıkış yapın. Bu şekilde yapmak RP kurallarına çok uygun ve böylelikle RP karakteriniz ile giriş yaptığınızda bir anda diğer oyuncuların içinde çıkmamış olacaksınız.
Selamlar; Genel bir kural olarak, herhangi bir RP'ye girip çıkmadan önce mevcut en yüksek rütbeli üyeye bir defa selam vermek yeterlidir, böylelikle kalabalık bir grup içinde dahi olsanız herkese tek tek selam vermek yerine, en üst düzey üyeye selam vermeniz yeterli olacaktır.
RP'den çıkış nedeni; çoğu zaman karakterinizin yola çıkması (uzun tatil veya oyuna ara verme durumlarında ya da tamamen bırakma haricinde) mantıklı olmayacaktır. Ancak hayatın koşulları nedeniyle AFK olacağınız durumlar öncesinde gitmenizi gerektiren durumlar olabilir. Bu yüzden bu gibi durumlar için mantıklı sözler ile çıkış yapın.

5. RP'de gereksiz ışın kılıcı kullanımı yok.
Tahmin edebileceğiniz üzere, padawan eğitimlerinde belli bir seviyeye gelene kadar donanımlı bir ışın kılıcı ile RP'ye giremezsiniz. RP'ye başlamadan önce karakterinizin (RP içi silah verilmemiş ise özellikle) üzerinden silahı çıkardığınızdan emin olun, size verilecek olan eğitim silahı dışında silahlar kullanmayın.
Işın kılıcı taşıyabildiğin zamanlarda bir eğitimde veya bir savaşta ışın kılıcını açmanı gerektirecek bir durum olmadıkça ışın kılıcını kullanma. Örneğin bir Sentinel iki ışın kılıcı kullanır oyuna göre fakat RP gereği tek ışın kılıcı da kullandırılabilir. Taşıdığınız lightsaber pelerin üzerinde görünmemelidir bunun için envanterde tutabilirsiniz.
RP dışı (RP karakteri haricinde) istediğiniz kadar çok ışın kılıcı ve diğer silahları taşımanıza ve kullanmanıza izin verilir.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Alchar, Quagemy, Arkunil, Snoozy, cemalbeyaz
Sayfa oluşturma zamanı: 0.369 saniye

Kara Liste

Ortak kara listeye ulaşmak için buraya tıklayın

Üyelik Şartları

Üyelik Şart ve Koşullarını okumak için tıklayın